TEAM SMIH L15 NAIB JOHAN SAINGAN MSSD JOHOR BAHRU

This slideshow requires JavaScript.

Pasukan Bola Sepak SMIH L15 telah menunjukkan kesungguhan yang menakjubkan dalam saingan Kejohanan Bola Sepak MSSM Johor Bahru 2012 setelah berjaya mendapat Naib Johan dalam pertandingan tersebut. Setelah mengungguli saingan di peringkat kumpulan dengan memenangi kesemua perlawanan dengan jaringan 1-0, masing-masing dengan SMK Usman Awang, SMK Taman Universiti dan SMK Taman Pelangi. Dalam pusingan kedua, team Hidayah berjaya menundukkan SMK Aminuddin Baki juga dengan jaringan 1-0 untuk mara ke saingan suku akhir.

Di saingan suku akhir, SMK Dato Jaafar selaku Juara tahun lepas menjadi mangsa seterusnya setelah ditundukkan juga dengan jaringan 1-0. Hasil kemengan itu, membolehkan team Hidayah mara ke pusingan separuh akhir apabila bertemu dengan ‘musuh tradisi’ iaitu SMK Bandar Baru UDA yang seringkali menjadi penghalang kejayaan team Hidayah dalam saingan bola sepak. Namun berkat usaha gigih semua pihak terutama pemain-pemain sendiri, jurulatih En Khalid Mohamad, Us Mohd Syafiq Abdul Aziz dan guru-guru pengiring termasuk Us Azri, Us Ezaidin, Us Anas dan penyokong-penyokong yang terdiri daripada para alumni yang datang memberi sokongan, team Hidayah berjaya membenam ‘ego’ SMK BBU dengan kemenangan menerusi sepakan penalti di penghujung saingan.

Setelah kali terakhir mengungguli saingan MSSD di peringkat bawah L15 tahun pada tahun 2007, akhirnya tahun 2012 menjadi saksi kita berjaya melangkah lagi ke saingan final untuk bertemu dengan pasukan SMK Tasek Utara, team yang diketahui mempunyai ramai pemain berkualiti dari seluruh Johor kerana penyertaan dalam saingan Liga KPM peringkat kebangsaan. Namun apa yang membanggakan kami sebagai warga SMIH ialah semangat tidak menyerah kalah yang ditunjukkan oleh para pemain terutama setelah mendahului saingan dengan jaringan 1-0. Namun nasib tidak menyebelahi team Hidayah apabila mereka berjaya menjaringkan gol penyamaan di minit-minit akhir saingan yang membawa ke masa tambahan dan seterusnya ke saingan sepakan penalti yang menyaksikan kita tewas dengan 5-4.

Berikut adalah keputusan penuh:

Peringkat Kumpulan

1) SMIH vs SMK Taman Universiti      1 – 0 (jaringan Abdullah Mus’ab Mohd Aizaini)                                                                                                         2) SMIH vs SMK Usman Awang            1 – 0 (jaringan Abdullah Mus’ab Mohd Aizaini)                                                                                                            3) SMIH vs SMK Taman Pelangi           1 – 0 (jaringan Suhail Hishamuddin)

Pusingan Kedua

4) SMIH vs SMK Aminuddin Baki        1 – 0 (jaringan Abdullah Mus’ab Mohd Aizaini)

Suku Akhir

5) SMIH vs SMK Dato Jaafar                  1 – 0 (jaringan Ahmad Naufal Yahanis)

Semi Final

6) SMIH vs SMk Bandar Baru UDA      1 – 1 (jaringan Abdullah Mus’ab Mohd Aizaini) penalti 3 – 2

Final

7) SMIH vs SMK Tasek Utara                1 – 1 (jaringan Suhail Hishamuddin) penalti 4 – 5

Namun kita tetap berbangga dengan team Hidayah atas komitmen yang ditunjukkan oleh mereka. Terima kasih kepada mereka yang terlibat secara langsung dan tidak langsung terutama kepada Pengerusi Lembaga, Prof. Md Nor Bakar, Pengetua, Ustazah Fauziah Ab Salam, Jurulatih, Coach Khalid Mohamad, Us Mohd Syafiq Abdul Aziz, Us Azri dan tidak lupa kepada Us Ezaidin yang turut memberi sokongan yang tidak berbelah bagi kepada pasukan. Tahniah. Tahniah. Tahniah. Takbir!!! Allahu Akbar!!!.

Advertisements

2 responses to “TEAM SMIH L15 NAIB JOHAN SAINGAN MSSD JOHOR BAHRU

  1. As salam

    Setinggi tinggi tahniah kpd semua ahli team Hidayah ….bukan mudah untuk sampai ke peringkat naib johan begini !!!

    Syukur Alhamdulillah..ana mewakili LPH mendoakan antum terus berjaya…

    Never ever give up ..ye

    Md Nor Bakar

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s